Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag laatste speeldag reguliere competitie Futsal 1ste Nationale afdeling 2017 – 18

Gretig Futsal Topsport Antwerpen morst zelf met de kansen en geeft twee cadeautjes weg.

F.P. Halle-Gooik wint prestigeduel maar geeft er zelf weinig glans aan.

Onze beloften speelden een degelijke partij futsal tegen de bezoekers uit Brabant. Bij de rust leidden zij met 2 – 0 en controleerden ze rustig de partij. Tien minuten voor tijd legden ze de eindcijfers vast op 3 – 0 en daar kon Halle-Gooik ook met een vliegende doelman nog weinig tegen inbrengen. Geen nieuwe titel voor onze jongens. Die gaat dit jaar naar Hasselt. Met de bekerfinale in het verschiet kan er nog een prijs gepakt worden binnen enkele weken. We duimen.

De plaatsen bovenaan het klassement lagen ook al voor deze partij vast met Halle-Gooik op één, FT Antwerpen verdienstelijk op de tweede stek en Hasselt als derde. Het was uitkijken naar wat de tegenstanders in de kwartfinale op de plaatsen 6 tot 8 er zouden van terecht brengen.

Voor Karim Bachar en zijn team was deze partij op het einde van de reguliere competitie natuurlijk een prestigeduel en een goede graadmeter voor de play-offs. Bij FPHG ontbraken twee vertrouwde gezichten; Valentin Dujacquier en Omar Rahou. Karim Bachar kan al een hele tijd geen beroep doen op Dimitri Nesen en Yassine Achabar

Ayoub El Boujadani startte als doelman en Bachar begon verder met Ahmed Sababti, Khalid Moussaoui, Aziz Hitou (kapitein) en Omar Zouggaghi. Juan Francesco Fuentes Zamora, de T1 van FPHG koos in doel voor Zaramello en verder Fernando Gomes Leitao (3), Tiago (10), Teixeira (17) en Gabriel D’Angelo (21). Veel materiaal voor de Belgische nationale ploeg viel er dus bij de bezoekers niet te scouten.

Al in de tweede minuut testte Sababti doelman Zaramello met een schot vanop rechts, maar de bezoekende doelman duwde in corner. Bij een uitbraak van Moussaoui kreeg hij de bal al moeizamer onder controle. Een punter opnieuw van Moussaoui ging naast. In de 4de minuut verdedigden de bezoekers te slap uit en Hitou pikte de bal in. Opnieuw stak Zaramello er een stokje voor. In de 7de minuut bediende El Ghaadaoui Sababti en deze keer leek hij Zaramello te verrassen, maar de goalie had naast klasse ook het geluk aan zijn zij.IN de 9de minuut zette Omar Zouggaghi een mooie combinatie op met El Ghaadaoui, maar alweer wist Zaramello in corner te deviëren. In de 11de minuut kaatste Makrini met Zouggaghi maar van op slechts een goede twee meter wist Makrini het doel nog te missen. Terwijl missen net moeilijker leek dan scoren. FT Antwerpen was in deze fase op alle vlakken de meerdere van een onmachtig FPHG. Alleen maakten de bezoekers geen enkele fout die door FT Antwerpen kon afgestraft worden. En als er al eens een kans zich aanbood was er altijd nog die duivelse Zaramello. Na ruim 13 minuten ontfutselde El Fahsi Gonzalo Galan Carsi de bal en hij trok meteen naar doel. Maar Gonzalo begreep het gevaar en trok dan maar zijn opponent tegen het parket. Had hij deze aanslag enkele meters dichter bij het doel gepleegd dan was douchen de logische beslissing geweest. Nu kwam hij er met geel vanaf, maar tot doelgevaar leidde deze fase dus opnieuw niet.

Een goede minuut later kwam El Fahsi als laatste man in balbezit. Hij onderschatte zijn tegenstander schromelijk en de 13 jaar oudere (en meer ervaren) Fernando Gomes Leitao (3) kon ongehinderd voor onze doelman opduiken en hij maakte het heel beheerst af.

14’54” minuut : Fernando Gomes Leitao : 0 – 1

Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers zeer gevleid op voorsprong. FT Antwerpen trok alle registers open maar wist voor de rust het tij niet meer te keren. In tegendeel was er nog een sterke Ayoub El Boujadaini nodig om de minieme achterstand vast te houden.

Ruststand : 0 –   1

Bachar stuurde een ongewijzigde basis het terrein op. FPHG wisselde Tiago (10) voor de ervaren Leo (11).

FPHG begon met meer aanvalsvuur aan de tweede periode en dat zorgde voor het eerst in de wedstrijd voor wat druk op de thuisploeg. Bij een spelhervatting na goed 2 minuten kwam de bal bij de tweede paal opnieuw goed bij Fernando Gomes Leitao, maar die miste onbegrijpelijk vanop minder dan twee meter. Nauwelijks een halve minuut later moest Ayoub alert een pegel via de deklat in corner duwen. Een strakke pegel van Moussaoui werd door Zaramello in corner getikt. Sababti bediende strak Zouggaghi voor doel die prima positie had gekozen en in één tijd in doel verlengde.

23’26” minuut : Omar Zouggaghi : 1 – 1

FPHG voelde de partij kantelen en greep “professioneel” naar de rem. De foutenlast liep op, de spelhervattingen duurden langer, de bal werd wild en ver buiten getrapt,… IN de 28ste minuut trok El Ghaadaoui snel vooruit en hij zag klaar hoe El Fahsi de tweede paal opzocht. De strakke pas ging net buiten bereik van de glijdende El Fahsi voorlangs. In de 31ste minuut werd Makrini mooi in positie gebracht door een sterk acterende Omar Zouggaghi, maar Yassine had iets te veel tijd nodig om Zaramello te bedreigen en die wist opnieuw in corner te duwen.

De T1 van FPHG voelde dat hij wat moest herschikken en hij nam een time-out. Nadien ging Zaramello mee oprukken en die overtalsituatie leverde sneller dan verwacht resultaat. Gabriel D’Angelo (21) wist voor doel Fernando Gomes Leitao te bereiken en die frommelde de bal van dichtbij over de doellijn.

32’12” minuut : Fernando Gomes Leitao : 1 – 2

Vijf minuten voor tijd verkoos Bachar om met Sababti als vliegende doelman nog te proberen de bordjes te verhangen. Dat leverde niet het verhoopte resultaat op. In de 36ste minuut pikte Gonzalo Galan Carsi de bal op eigen helft in en hij mikte naar het lege doel aan de overzijde van het terrein. Meteen was ook de winnaar van deze partij gekend en lag de eindstand vast.

 

Eindstand : 1 – 3

Besluit

FT Antwerpen speelde een goede wedstrijd tegen het solide blok uit Brabant. FPHG wist met een minimum aan kansen het maximum rendement te halen. FT Antwerpen kan van dit FPHG winnen op de dag dat niemand een persoonlijke fout maakt. Collectief hoeven we niet onder te doen. De snelheid is zeker vooruit goed. Maar in het omschakelen naar de verdediging is de inzet en de wil om die extra inspanning te doen niet bij iedereen de hele partij 100 % aanwezig. En we weten nu dat 1, ja maar één foutje, volstaan om van dit team te verliezen.

Het zal niet eenvoudig zijn om een revanche te mogen spelen in de finales binnen enkele weken. Daarvoor moeten we eerst voorbij een super gemotiveerd Noorderwijk. En dan volgt er nog twee partijen in de halve finales. We kijken er naar uit. Supporters op post !