Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag achttiende speeldag KBVB Futsal 1ste Nationale afdeling seizoen 2017 – 2018

Futsal Topsport Antwerpen wint wel met duidelijke cijfers, maar kan maar matig bekoren in revanchewedstrijd tegen Squadra Mouscron.

Maandag verraste Squadra Mouscron FT Antwerpen in de kwartfinale van de Beker van België door een gelijke stand tot bij de penaltyreeks vast te houden en dan die loterij te winnen. De zure smaak was nog niet weggespoeld bij de sportieve staf en de spelersgroep. De supporters rekenden vooraf op een klinkende revanche, maar soms gaan de zaken niet zoals men zou willen.

Onze beloften hadden weinig moeite om de partij naar hun hand te zetten en wonnen afgetekend met 5 – 1 cijfers. Op basis van deze partij nam hoofdcoach Bachar Yassine Dachour, Adrian Meert en Nabil El Bouazzaoui mee in de kern. Ook Bilal Zemmouri, die bij de beloften aantrad, kwam op de bank plaats vatten. Ayoub El Boujadani, die zondag twintig wordt, startte als doelman. Zouggaghi was geel geschorst, Nesen en Achabar blijven voorlopig onbeschikbaar

Bachar startte verder met Ahmed Sababti, Khalid Moussaoui, Mohamed El Fahsi en Abdelhak El Ghaadaoui. Squadra Mouscron koos voor Cedric Vandecasteele in doel, Maximilien (9) en Adriano (11) Greco, Luka Jurlina (10) en Elie Vanackre (80).

FT Antwerpen startte furieus tot groot enthousiasme van de supporters. Al na amper een halve minuut kaatste Sababti met El Ghaadaoui om dan slim in te lopen en de prima assist laag in te schieten.

0’34” minuut : Ahmed Sababti : 1 – 0

De bezoekers reageerden echter bijzonder alert. Antwerpen was niet bij de les. De bal werd langs de flank diep gestuurde dan voor doel gebracht waar Luka Jurlina alle ruimte kreeg om te netten.

0’47” minuut : Luka Jurlina : 1 – 1

Niet echt een man over boord natuurlijk zo in de eerste minuut van de partij, maar het gaf wel aan dat Mouscron niet gekomen was om zich te laten afslachten.

Na goed 3 minuten haalde Moussaoui hard uit zodat een simpele deviatie van El Ghaadaoui volstond om de bal naast Vandecasteele in doel te jagen.

3’48” minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 2 – 1

Na zo’n 5 minuten wedstrijd zag de tribune het heroptreden van Hitou in eigen huis. Onze kapitein mist duidelijk nog competitieritme en dan zijn wedstrijden als deze natuurlijk nuttig. De vorm is er nog niet helemaal en dat leidde tot enkele gefrustreerde ingrepen die vaak bestraft werden. Dat zorgde wel voor een snel (te snel?) oplopende foutenlast. In de 8ste minuut wist Vandecasteele een pegel van Sababti uit zijn doel te ranselen met steun van de deklat. In de 10de minuut prikten de bezoekers na balverlies gevat tegen en Breleur en Jurlina stevenden op El Boujadani af. Onze goalie duwde nog de eerste poging tegen de deklat maar de rebound werd door Jurlina simpel binnen gelegd.

10’15” minuut : Luka Jurlina : 2 – 2

Deze keer was het FT Antwerpen dat snel reageerde. Een corner kwam goed voor de wreef van Sababti en diens vluchtschot ging laag naast de staak in doel.

10’40” minuut : Ahmed Sababti : 3 – 2

Een minuutje later kreeg El Moussaoui de 5de fout aangerekend en met het nipte verschil op het bord was voorzichtigheid geboden.

Er waren nog kansen bij een schot van Sababti (deklat in de weg) maar ook de uitbraak van Varela Pereira (7) die vallend tegen de staak mikte zorgde voor opwinding. De eerste periode bracht echter niet het verwachte spektakel.

Ruststand : 3 – 2

Bachar wijzigde zijn basis niet. Ook coach Nicolas Greco startte met het zelfde vijftal.

Mouscron startte met overtuiging en wist in de eerste minuut bijna de gelijkmaker te potten. In de 22ste minuut zette Sababti een sterke slalom in en Adriano Greco greep net voor het doelgebied naar de noodrem. De terechte gele kaart en de vrije trap brachten verder voor de thuisploeg niks op. Een schot van Hitou kaatste tegen de staak. Bij FT Antwerpen geraakte de motor in deze fase echt niet in gang. De slordige passing en het ontbreken van alle automatismen maakten van het roemrijke FT Antwerpen een heel gewoon ploegske.

Ook Dubois kreeg in de 28ste minuut geel getrakteerd en dat was niet overdreven voor een tackle met twee voeten vooruit. De foutenlast bij de thuisploeg liep op en een gefrustreerde El Ghaadaoui kreeg bij de derde fout nog een extra geel voor protest. Op het half uur stonden beide ploegen met vier fouten op de teller. Met een knappe solo ren van Moussaoui en een slimme teruggelegde bal in de loop van Hitou centraal voor doel werd de ban dan toch gebroken.

32’24” minuut : Aziz Hitou : 4 – 2

Mouscron verkoos dan om met Maximilien Greco als vliegende doelman te gaan spelen. El Fahsi startte van bij de eigen achterlijn en dwarste heel het speelveld. Daar schilderde hij de bal op de voet van maatje El Ghaadaoui en de partij was gespeeld.

34’30”   minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 5 – 2

In deze fase wist ook doelman Ayoub zich te laten opmerken met enkele knappe reddingen in amper 2 minuten. IN de 36ste minuut speelde Hitou in op El Ghaadaoui die verrassend met de zool verlengde naar Moussaoui. Khalid had weinig moeite om de doelman te verschalken.

36’52” minuut :   Khalid Moussaoui : 6 – 2

Ook El Fahsi pakte geel voor protest.

Een heel fraaie goal startte bij doelman Ayoub die met één bal het hele veld oversloeg en Moussaoui bereikte diep in het aanvallende compartiment. Moussaoui schoof in de loop van Hitou en die tekende zijn tweede van de avond op.

38’15” minuut : Aziz Hitou : 7 – 2

Op een zelfde manier zette Ayoub El Ghaadaoui op weg die meteen doortikte naar Sababti. Ahmed gunde zijn ploegmaat edelmoedig de eer en kaatste de volledig vrijstaande El Ghaadaoui de bal toe. Een mooi gebaar dat Abdelhak dankbaar aannam.

39’29” minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 8 – 2

Eindstand : 8 – 2

Besluit

FT Antwerpen wint uiteindelijk gemakkelijk maar kan pas echt imponeren wanneer Mouscron met vliegende doelman probeert om nog verschil te maken. Er resten nog enkele weken om de kern klaar te stomen voor de play-offs. Teveel spelers zijn nu op zoek naar de juiste vorm en het geheel lijkt wat stroef te draaien.

Volgende week komt Anderlecht op bezoek en dan volgen Jette en Celtic Houthalen. In de eindfase volgen nog twee derby’s tegen Lierse en Malle – Beerse , beiden thuis. Het venijn van deze competitie zit in de staart met een uitwedstrijd in Charleroi en de slotwedstrijd thuis tegen Halle-Gooik. Dat is nog zo’n 8 weken te gaan. Er is werk aan de winkel voor spelers en sportieve staf! Supporters op post !