FT Antwerpen walst over Charleroi en wint met 8-2: “Belangrijk dat we de drie punten pakken”

FT Antwerpen heeft de onverwachte nederlaag van de eerste speeldag tegen Visé doorgespoeld met een duidelijke 8-2-overwinning tegen Futsal My Cars Charleroi. De Sinjoren haalden vrijdagavond zeker nog niet hun beste niveau, maar ze kwamen nooit in de problemen tegen een matige tegenstrever.

Antwerpen zette direct hoog druk, maar het kon in de beginfase de bezoekende doelman niet in verlegenheid brengen. Een schot van Moussaoui strandde op de paal, waarna de bezoekers profiteerden van een misverstand bij de thuisploeg om in de omschakeling 0-1 voor te komen. “Een jeugdzonde van één van onze jongeren, maar gelukkig kon hij met een schitterend doelpunt binnen de minuut de 1-1 scoren”, zei coach Karim Bachar. “Goed voor het team, maar vooral goed voor de speler zelf die zo in de wedstrijd bleef en zich niet al te schuldig moest voelen.”

Antwerpen kreeg nadien nog de nodige kansen, maar enkel woelwater Amar Zouggaghi, nog steeds onmisbaar bij dit Antwerpen, kon de Antwerpse dominantie met twee doelpunten in de verf zetten. “We vergaten onszelf te belonen in die eerste helft”, wist Karim Bachar. “Naar goede gewoonte was efficiëntie in die periode niet meteen ons ding. (lachje) Na de pauze gingen de ballen er wel vlot in.”

Zoeken

Antwerpen bleef Charleroi achteruit duwen en via een owndoelpunt, Khalid Moussaoui en Ilias Bachar liep de thuisploeg halfweg die tweede helft 6-1 uit om in de slotfase via opnieuw Ilias Bachar en Ahmed Sababti op 8-1 te komen. “Op zich mogen we spreken van een geslaagde avond. Ik ben vooral tevreden dat we acht doelpunten maakten, er amper twee tegen kregen en dat we heel veel kansen creëerden zonder zelf in verdediging veel weg te geven. Natuurlijk liep het een aantal keer mis. Maar we hebben er voor gekozen om jonge spelers de nodige speelkansen te geven. Tja, dan gebeuren zulke dingen. Dan merk je dat het nog wat zoeken is. Dat is een leerproces waar we als team, als club door moeten. Uiteindelijk was het belangrijkste dat we na het verlies van vorige week in Visé vanavond de drie punten pakten. De manier waarop deed er niet toe.”

Opdracht volbracht

Een mening die Amar Zouggaghi met de glimlach bevestigde. “We zijn nog niet top, maar in deze fase van de competitie moet dat nog niet. Het was vooral belangrijk om na vorige week de drie punten thuis te houden. Opdracht volbracht.”

Spitsbroeder Ilias Bachar, net als Amar Zouggaghi goed voor twee doelpunten vulde aan. “Vandaag verliezen was uit den boze. Dan zouden we het seizoen gestart zijn met een 0 op 6. Dat wilden we voorkomen. Daar zijn we in gelukt.”

Marcel Bernaerts

12-9-2024 om 10:58

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws