Play-Off

Eindronde voor de toekenning van de titel ‘Kampioen van Belgie’

De eerste acht gerangschikte clubs, na afloop van het kampioenschap, nemen deel aan de eindronde voor de toekenning van de titel van “Kampioen van België”.

De eindronde wordt gespeeld op basis van een “best-of-three” formule met heen- en terugwedstrijden.

De club welk als eerste eindigt na de eindronde is Kampioen van België en heeft recht op het eerste ticket dat aan België wordt toegewezen in de Europese competities.

Programma

Alle wedstrijden dienen op vrijdag te worden afgewerkt, tenzij uitzondering goedgekeurd door het competitions department.

De eventueel beslissende derde wedstrijd wordt op de eerstvolgende maandag of woensdag gespeeld op het terrein van de hoogst geklasseerde ploeg na de reguliere competitie.

Wedstrijdschema kwart finales A B C D

Speeldag 1 8-1 7-2 6-3 5-4

Speeldag 2 1-8 2-7 3-6 4-5

Eventueel 1-8 2-7 3-6 4-5

De nummers geven de eindrangschikking weer van de clubs na de reguliere competitie.

Halve finales

Deze worden gespeeld in 2 groepen, een groep met winnaar A en winnaar D en een groep met winnaar B en winnaar C.

De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op het terrein van de laagst geklasseerde ploeg na de reguliere competitie.

De tweede en eventueel beslissende derde wedstrijd zal gespeeld worden op het terrein van de hoogst geklasseerde ploeg na de reguliere competitie.

Finale

De eerste wedstrijd tussen de winnaars van de halve finale zal gespeeld worden op het terrein van de laagst geklasseerde ploeg na de reguliere competitie.

De tweede en eventueel beslissende derde wedstrijd zal gespeeld worden op het terrein van de hoogst geklasseerde ploeg na de reguliere competitie.

Elke wedstrijd wordt bij gelijke stand na de reglementaire tijd verlengd met twee periodes van 5 minuten. Is de stand dan nog gelijk wordt de winnaar aangeduid door middel van een strafschoppenserie.